aktuális

HALLOWEEN A PARADICSOMBAN!

„Imádjuk Tenerifét és ezért tudjuk tiszta szívből azt és úgy csinálni, ahogyan csináljuk…”

CT TIPP!❗️💯 érdekesség >>> HALLOWEEN A PARADICSOMBAN❗️👻🎃🕷🕸🧟‍♀️☠️⛓🔪🪓

A Halloween Tenerifén (avagy) hogyan borzongunk’ (itt) nálunk a paradicsomban❓❗️🌞🌴🏖🐬

Hőség🥵🌡 Nyárias esték 🌙💫✨ Fékezhetetlen fesztivál sorozat & természetesen borzongás-borzongás hátán…👻 -ez a HALLOWEEN!🎃

Úgy hiszem, hogy a halloween-t, különösebben nem kell bemutatnunk, hiszen az eredetileg ősi kelta hagyományokból kialakított – autentikusan ÍR – ünnepet, október 31. éjszakáján, mára már a világ számos pontjában megünneplik/ megtartják.

A Halloweent, mint ősi hagyományt az 1800-as években vitték magukkal a kivándorolt írek Észak Amerikába, mely azóta nagymértékben – köszönhetően, természetesen Hollywoodnak is 🎬 – a Halloweeni ünnepek bölcsőjévé vált. 🎃🎃🎃

A képhez tartozó alt jellemző üres; 313421951_5772994036076649_7125731857361440162_n-1024x768.jpg a fájlnév

A Halloween, mint ünnep a legelterjedtebben, Észak-Amerikában, Írországban és a brit szigeteken tölt be fontos szerepet (Magyarországon a 2000-res évek eleje óta kezdett el népszerűvé válni).

(A kérdés) DE MI A HELYZET NÁLUNK❓🤷‍♂️🌞🌴🙃

Hogyan Képzeljük el a Halloweent a Kanári-Szigeteken? Rátudunk-e hangolódni a borzongásra egy festői szépségű szigeteken a végtelen kék óceáni háttérrel és a pálmafák árnyékában megbújva a nyárias melegben a hőség elől?

(a válasz) Ez nem kérdés, méghozzá nem is akárhogy >>> IGEN❗️🥰

Az ugye köztudott, hogy Tenerife (beleértve a spanyolokat is 🇪🇸) a fiesta egyik bölcsője. Egy sziget, ahol az év 365 napján zene, tűzijáték, színes kavalkád és hangulatos Fiesták csábítják az utcára az ideérkező turistákat, valamint az itt élő embereket egyaránt.

Vegyünk csak figyelembe a januári hónapban kezdődő (Rió után), hivatalosan is a világ 2. legnagyobb karneválját/ utcabálját, melyet Santa Cruz fővárosában tartanak, 1 hónapon keresztül és melyen, évről-évre, több százezer ember vesz részt. – azért valljuk be, hogy egy ilyen pici sziget részéről a világ 2. helyezettjének lenni, az bizony, hatalmas büszkeség…

DE MI A HELYZET A HALLOWEENNAL❓🤷‍♂️🎃🤡👻🕷

A helyi iskolákban nagy tradíciója van eme ünnepségnek, melyet – természetesen iskolától függően – október 29-én, 30-án és 31-én tartanak meg. Ezen a napon a jelmezversenyeké a főszerep, tehát a tanítás másodlagossá válik…

Tekintve, hogy a spanyolok és a Canariók, minden lehetőséget megragadnak az önfeledt bulizásra és ünneplésre a gyerekeken kívül a felnőttek (szülők, tanárok, boltosok stb…) is nagymértékben kiveszik a részüket és – az ünnepre hivatkozva:) – ilyesztőbbnél-ilyesztőbb jelmezekbe bújnak (a nők főként ijesztő boszorkányok🧙‍♀️).

Az iskolásokat, október 31-én (vagy ahhoz közeledve) körbeviszik a helyi falu/város üzletein (boltok, ajándékboltok, gyógyszertár, telefonbolt, zöldséges, bárok, éttermek stb..), ahol többnyire beinvitálják a csapatokat és ilyen olyan ajándékokkal lepik meg a gyerekeket (általában édességgel, hűtő mágnessel, de ez üzletenként változó).

Tekintve, hogy Tenerife egy turistaparadicsom, ami arra termett’, hogy az év 365 napján szórakoztassa a helyiek és a turisták igényeit, Halloweenra külön éjszakai, zárt és utcai fesztiválokat szerveznek az önkormányzatok és vállalkozók/ tulajdonosok és bevásárlóközpontok! 🎃

Az egyik legnagyobb ilyen fesztivál az évente, Santa Cruz városában megrendezésre kerülő, éjszakai Zombie Walk (szabad fordításban, halottak sétája) nevű ünnepség, ahol a város lakosai egy éjszakán át ijesztő jelmezekben buliznak és rémisztgetnek a város adott pontjain (több tíz ezer ember jelenlétében).

VISSZATÉRVE A FŐ KÉRDÉSÜNKRE❗️🤷‍♂️

A sziget adottságainak (örök nyár, pálmafák, óceán, delfinek stb..) köszönhetően, természetesen Mint a karácsonynak, úgy a Halloweennak is megvan a maga egyedi varázslata. Mi például nem nagyon öltözünk egészruhás meleg jelmezekbe, hiszen a nagy hőségben (átlagban ilyenkor is 🌡🌡+30-35 °C🌡🌡) ez gyorsan kényelmetlenné tud(na) válni számunkra… 🥵 A hőség miatt, nem utolsó sorban nem árt, ha valaki profi sminkmesterré képzi magát, hiszen a boltokban kapható (nem rossz minőségű és gyerekbarát) sminkek a napon, könnyedén és gyorsan lefolynak az arcról, melynek keretében a hosszas készülődéssel töltött idő, gyorsan semmissé tud válni.

A HALLOWEEN ÖSSZEGZÉSE❗️👻🤡🎃🕷🕸

🎃 a Halloween, mint ünnep, nálunk is létezik és nem is akármilyen szerepet tölt be a sziget életében!

🎃 a gyerekek és a felnőttek egyformán ünneplik!

🎃 mint minden más ünnep megünneplésében a spanyol nép & persze a canariók, ebben is diadalmaskodnak, sok már ország felett!

🎃 egyedülállóan, (itt) a helyi boltok és üzletek nagyszámban várják és invitálják be a helyi iskolás gyermekeket és csoportokat!

🎃 szinte a létező összes üzletben, temérdek jelmezhez, kellékhez, sminkhez és kiegészítőhöz, – 1,5-2 hónappal az ünnep előtt – jó áron hozzájuthatunk és ezt követően a borzongásnak csak a kreativitásunk szabhat határt!

⚠️ Ha szeretnél további érdekességeket olvasni, képeket és videókat nézni vagy csak érdeklődsz Tenerife és a Kanári-Szigetek iránt, akkor ne feledd el likeoldni a facebook oldalunkat: Canarian Tours ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ és csatlakozni a több, mint 15 ezer tagot számláló zárt facebook csoportunkba is!

#tenerife #kanáriszigetek #canariantours #kiadóapartmanok #horvátországiésbalatoniáralatt #paradicsom #utazzvelünktenerifére #franchise#apartman #öröknyár #ctfranchise #október #halloween #ismerdmeg #halloweenaparadicsomban